Kør din hurtigste 5K

hver løber husker deres første langdistanceløb og følelsen af sejr og præstation, da målstregen endelig var kun få skridt væk. Men kan du huske, hvor du var, da du løb din hurtigste 5K?

for mange sydlige Californiens løbere-og 16 verdensrekordindehavere-er svaret helt sikkert “på Carlsbad 5000.,”

siden 1986 har titusinder af løbere og vandrere strømmet til landsbyen Carlsbad for at tå startlinjen på Grand Avenue og derefter løbe langs den flade 3.1-mile bane. De pisker ved Stillehavet, før de slår ned Carlsbad Village Drive for et Do .nhill-løb til mål med tusinder af tilskuere, der hepper på dem.

i de sidste ti år kan 5K have givet plads til de mere populære maraton-og halvmaratonudholdenhedsbegivenheder, men lad det ikke narre dig., Carlsbad 5000 trækker stadig folkemængderne som verdens hurtigste 5K og stedet for den legendariske post-race fest ved havet.

Træn for at køre din hurtigste 5K

“Hvis du virkelig vil køre en god 5K,” foreslår Carlsbad champion og såkaldt Mr. Carlsbad 5000 Steve Scott, “du skal bruge fire til seks uger til en form for intervalltræning.”Uanset hvad du gør, beder Scott,” forvent ikke at gøre noget i et løb, medmindre du har gjort det i praksis.”

Når du træner for en hurtig 5K, skal du” øge dit tempo”, rådgiver han., “En gang om ugen skal du begynde at forberede dig på at køre i et hurtigere tempo, og 400 meter afstande er en god start.”

Scott foreslår at starte med fire til seks 800 meter løb, med lige opsving i den tid det tager dig at køre. Men i virkeligheden, “du ønsker at strække det ud, så du kører halv-mile til en-mile intervaller på dit mål tempo.”Lad dog ikke dit samlede volumen overstige mere end tre miles.

“Du skal arbejde op til mile gentagelser i dit nye, hurtigere tempo, men når du kommer tættere på løbet, skal du falde tilbage til at køre nogle 400 meter afstande i løbet af løbsugen., Jo længere det interval, du løber,” siger Scott, “jo mere sandt er det tempo, du vil løbe i løbet.”