Joey Logano wint Phoenix Cup race in overuren

Joey Logano won de Sunday ‘ s Cup Series race op Phoenix Raceway in een overuren finish, het verslaan van Kevin Harvick om zijn tweede overwinning van 2020 te scoren.

Logano is de eerste winnaar van het seizoen.Logano won Harvick, Kyle Busch, Kyle Larson en Clint Bowyer.

de coureur van Team Penske keerde terug van een ongecontroleerde bandenstraf in Fase 2, evenals een langzame pitstop vanwege een gebroken krik. Logano leidde 60 van de 316 ronden van de race., Het is zijn tweede bekerwinst op Phoenix.”Boy, we had more things go wrong today, unfortunate situation with the jack breaking, nobody’ S fault, ” zei Logano tegen Fox. “Had een aantal goede herstarten om onszelf terug te krijgen daar, agressief en met een aantal banden er tegen het einde. Ik wist dat Kevin racen moeilijk zou worden. Ik dacht dat ik geraakt zou worden, dus ik wurgde me zo veel in de hoek, dat ik dacht dat hij me de bump‑n‑run zou geven, wat ik verwachtte, hem niet kwalijk zou nemen. Ik ben buiten adem.

” dat was een vrij intense laatste 30 minuten of uur van de race., Er is veel aan de hand. Ik kan niet trotser zijn op dit team. Twee overwinningen staan al in de boeken. We moeten dit ding laten rocken.”

de finish van het overwerk werd opgezet door een incident met Ricky Stenhouse Jr.en John Hunter Nemechek met nog drie ronden over in de oorspronkelijke 312-ronde afstand.

Harvick eindigde op de tweede plaats na 67 ronden. Harvick blijft de enige coureur die dit jaar in de top 10 van alle vier de races eindigde. Harvick behaalde ook zijn 14e opeenvolgende top-10 finish op Phoenix, een track record.,”(Logano) kreeg door en kreeg controle over de race, ” Harvick vertelde Fox. “Hij kon opnieuw beginnen waar hij wilde. “Onze Jimmy John’ s Ford was beter, vooral toen we hem voor de zijne konden zetten. We kregen alleen de controle niet over de race daar, en hij was in staat om langs ons te komen op die herstart waar ik werd opgehouden.”

winnaar van de eerste etappe: Kevin Harvick

winnaar van de tweede etappe: Brad Keselowski

meer: resultaten, stand punten

die een goede RACE hadden: Kyle Larson en Clint Bowyer behaalden elk hun eerste top-vijf finish van het seizoen., Bowyer brak een reeks van 23 rechte race in Phoenix zonder een top vijf. … Chase Elliott stuiterde terug van een ongeplande pitstop voor een losse band om als zevende te eindigen. Hij leidde ook een race-high 93 ronden … Cole Custer werd negende voor zijn eerste Cup Series top 10 in zijn zevende start.

Wie HAD een slechte dag: Ricky Stenhouse Jr., finishte 22e nadat hij wrak in Turn 2 op ronde 58, in aanvulling op het incident dat overuren gemaakt … punten leider Ryan Blaney werd geëlimineerd in een drie-auto incident met Denny Hamlin en Brad Keselowski op een ronde 64 restart … Austin Dillon eindigde 36e nadat hij raakte de muur op ronde 131, niet lang na een ongeplande pitstop voor een los wiel. … Erik Jones werd 28e nadat hij op zijn beurt 1 verongelukte met 60 ronden te gaan … na het hardlopen in de top 10 het grootste deel van de dag, Tyler Reddick geplaatst 33E nadat hij werd uitgeschakeld in een wrak met 48 ronden te gaan … Martin Truex Jr., werd uitgeschakeld toen hij verongelukte bij een herstart met nog 30 ronden te gaan. Het was het hoogtepunt van een lang weekend voor Truex, die na een motorwissel van achteren moest starten.opvallend: zeventien verschillende coureurs eindigden in de top vijf tot en met vier races in 2020, met 2001 voor de meeste tot en met vier races in een seizoen.

citaat van de dag: “Dit was enorm. Het is een enorme boost in onze stap om een echt solide dag en snelle Mustang hebben. We hebben het hele weekend obstakels overwonnen en hopelijk kunnen we dat het hele jaar door blijven dragen., Ik denk dat we elke race beter worden, dus het is gewoon een kwestie van doorgaan en dat elk weekend doen.”- Cole Custer na het plaatsen van negende voor zijn eerste carrière Cup top 10.

WHAT ‘ s NEXT: Folds of Honor QuikTrip 500 at Atlanta Motor Speedway at 14: 00 ET op 15 maart op Fox