6 Ögonavslappningsövningar som faktiskt arbetar för att förbättra din Vision

6 Ögonavslappningsövningar som faktiskt arbetar för att förbättra din Vision

med varje år som går ökar antalet personer som lider av synproblem exponentiellt på grund av olika orsaker som sträcker sig från förlust av flexibilitet i distansvisionen till åldrande syn. Medan den skyldige delvis åldras, är en viktig anledning modern, stillasittande livsstil. Konstant arbete på datorer, binge-titta på TV – serier, användning av lysrör, luftkonditionering, och brist på motion-alla dessa vanor utöva ytterligare påfrestningar på dina ögon och orsaka suddig syn., Så bryta dina dåliga synvanor och börja träna för övergripande hälsa eftersom det inte bara hjälper dig att hålla dig i form utan också hålla ett antal ögonsjukdomar borta.

oavsett om du vill förhindra att din syn blir värre eller inte vill ha glasögon inom en snar framtid, kommer följande 6 ögonövningar att dramatiskt förbättra din vision:

 1. blinka dina ögon oftare
  fortsatt exponering för TV-skärmen och långvarig användning av datorn leder till torra ögon och torra ögon orsakar huvudvärk, ögonbelastning och suddig syn., När ögonen absorberas i skärmen sjunker blinkhastigheten från 20bpm till 6-8bpm. Så nästa gång du känner stammen, börja blinka och det kommer att smörja ögonen medan uppfriskande din hjärna att bearbeta nya visuella data mer effektivt.
 2. Palm för avslappnad syn
  Detta är en mycket effektiv ögonavslappningsteknik som du kan använda varje gång dina ögon känner sig trötta och slitna. Allt du behöver göra är att kupa händerna över ögonkontakten för att skapa försiktigt tryck.
  håll ögonen stängda och stirra in i det mörka utrymmet medan du håller dig fokuserad på avståndet., Håll trycket tills du ser alla resterande toner blekna till svart. Denna övning kommer att fungera för att återställa din syn, smörja dina ögon och låta dina ögon vila och slappna av. Gör denna övning i minst 30 sekunder och lindra stressen runt ögonen.
 3. spåra en åtta
  denna ögonövning kommer att öka flexibiliteten i dina ögonmuskler och förbättra din vision. Visualisera en gigantisk 8 nästan 10 fot bort från dig och vrid den på sin sida. Skissa nu det med ögonen långsamt i några minuter-först medurs och sedan moturs., Var uthållig med detta och det kommer att bidra till att upprätthålla tydlig vision.
 4. rulla dina ögon
  rulla dina ögon till höger och sedan sakta flytta blicken till vänster. Fortsätt göra samma sak men i motsatta riktningar. Flytta sedan blicken i olika riktningar genom att titta från höger till vänster och sedan upp och ner. Du kan också rita geometriska figurer med blicken. Upprepa processen i fem till tio gånger.,
 5. följ 20-20-20-regeln
  för att hålla ögonen från att bli trött på jobbet, ta en 20-sekunders paus var 20: e minut och fokusera på något som ligger minst 20 meter bort från dig. Denna övning hjälper till att förhindra digital ögonbelastning och ögonskador på lång sikt.
 6. fokusera på objekt nära och långt
  människor med glasögon blir ofta slöa på att blicka och det här är en viktig anledning till att de misslyckas med att upprätthålla en hälsosam syn. För att göra denna övning måste du ta av glasögonen och hålla en av tummen nära och den andra i armlängden., Börja med att fokusera på tummen höll närbild, följt av den som är på din arm längd, sedan fokusera på något som sitter över rummet och slutligen på ett objekt som är riktigt långt borta som tvärs över vägen. Medan du gör denna övning se till, alla fyra punkter ligger längs samma synfält så förändringen i fokus i subtila. Tillbringa 2 sekunder på varje objekt och försök att få en tydlig bild av varje objekt.,

att göra dessa ögonövningar i flera minuter varje dag kommer att stärka dina ögonmuskler och förbättra din syn naturligt men det bästa sättet att vara riktigt säker på att dina ögon håller sig friska, är att besöka en ögonläkare regelbundet. Boka ett möte med en ögonläkare i Fresno idag för att hitta ögonsjukdomar tidigt och förhindra långsiktiga synproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *